Jak ochránit litá kola? - Před špínou, defektem i zloději!

Litá kola, elektrony, alu disky, různé pojmy pro jeden stylový auto-doplněk. Alu disky jsou oblíbeným a cenově dostupným tuningem, kterému odolá jen málokterý milovník automobilů. Zjistěte, jak tuto nadstandardní auto-výbavu ochránit před nečistotami, poničením i odcizením!
 
Pokud jste i vy podlehli kouzlu elektronů, je třeba se seznámit se zásadami jejich ochrany. Zjistěte, jak na špínu, defekty i zloděje!
 
Pravidelná údržba alu kol
 
Krása litých kol stojí na pravidelné a správně prováděné údržbě. Obecně lze říci, že litá kola je nejlepší čistit minimálně jedno týdně, nejlépe však mnohem častěji. Četnost údržby je dána provozem i terénem.
 
Mají-li být alu disky vaší pýchou, je třeba se o ně náležitě starat.
 
Po celý rok je třeba litá kola pravidelně a správně čistit od všech nečistot a špíny. Nemluvíme pouze o obyčejném silničním prachu, řeč je i o mnoho zákeřnější posypové soli v zimě a zaschlém asfaltu v létě. Kola myjte ručně jemnou houbou a k tomu určeným přípravkem nebo běžným saponátem a teplou vodou. Zaschlý asfalt odstraníte buďte speciálním prostředkem nebo vepřovým sádlem a vatou, popř. technickým benzínem.
 
Jak na defekty elektronů?
 
Popraskaný nebo zažloutlý lak, to je nejčastější defekt, který elektrony postihne. Ve valné většině případů je to však způsobeno nedostatečnou údržbou, kdy je působením chemie a nečistot povrchová vrstva laku postupně zeslabována a narušována.
 
Dalším poničením může být ohnutí, prasknutí či úplné zlomení litého disku. Tyto defekty jsou důsledkem nekvalitního materiálu disku nebo příliš agresivní jízdou v nevhodném terénu.
 
Chcete-li předejít poničení disků, je třeba kupovat homologované elektrony z e-shopu mojeelektrony.cz
 
Ochrana alu kol před kráděží
 
Krása alu disků je někdy terčem vandalů a zlodějů. V případě, že parkujete na ulici, chraňte alu disky bezpečnostními šrouby, ty se nasazují na matice a zabraňují snadnému sundání.
 
 
 

Autodoplňky ŠKODA

© 2014 - 2022 Copyright


Tato stránka používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. POKUD S TÍM NESOUHLASÍTE TENTO WEB NEPOUŽÍVEJTE! Další informace

like

auto