Vlajková loď značky ŠKODA: Zahájení výroby modernizovaného modelu ŠKODA Superb

Kvasiny, 30. května 2013 – ŠKODA dnes v závodě v Kvasinách zahájila výrobu kompletně přepracovaných modelů Superb a Superb Combi. Pro výrobu nových špičkových modelů automobilka rozšířila a zmodernizovala výrobní linky v kvasinském závodě.

​„Dosáhli jsme dalšího výrobního úspěchu,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast výroby a logistiky. „Všichni pracovníci z oblastí výroby, plánování, výroby nářadí a logistiky příkladně táhli za jeden provaz a úspěšně zvládli už čtvrtý letošní náběh nového modelu,“ dodává Michael Oeljeklaus.

V souvislosti se zahájením výroby modernizovaného modelu Superb byly montáž a svařovna vybaveny novým zařízením. Kromě toho byly optimalizovány i logistické procesy: Nápravy vozů se nyní dodávají na montážní linku v režimu just-in-sequence. Nově koncipována byla také zkušební zařízení na konečné montáži, například pracoviště kontroly geometrie.

Zcela přepracovaný model ŠKODA Superb sjíždí ode dneška z linky v modernizovaném závodě v Kvasinách. Vlajková loď značky přesvědčí prvky nového designu značky ŠKODA, svěžím interiérem a vylepšenými technickými vlastnostmi. Spotřeba a emise palety motorů klesly až o 19 procent. Prodej obou variant bude zahájen koncem června.

Závod v Kvasinách, který zaměstnává 4.500 zaměstnanců, je jedním ze tří výrobních závodů společnosti ŠKODA v České republice. Vedle modelu Superb se v Kvasinách vyrábí také modely ŠKODA Roomster a ŠKODA Yeti. V roce 2012 zde bylo vyrobeno celkem 153.700 vozů. V rámci rozšíření závodu a převedení výroby modelu Roomster z Vrchlabí do Kvasin byla v lednu letošního roku dokončena stavba nové logistické haly a nové montážní linky pro model Roomster. Kromě toho byla v Kvasinách zahájena také montáž náprav. Na letošní rok je naplánována ještě výstavba nové haly pro svařovnu.

Tagy: 

Autodoplňky ŠKODA

© 2014 - 2022 Copyright


Tato stránka používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. POKUD S TÍM NESOUHLASÍTE TENTO WEB NEPOUŽÍVEJTE! Další informace

like