Výroba nové generace modelu ŠKODA Superb byla zahájena!

Start nové éry: V kvasinském závodě společnosti ŠKODA AUTO dnes z linky sjela první ŠKODA Superb třetí generace – Superb v barvě šedá Business. Pro výrobu nové vlajkové lodi značky ŠKODA byly výrobní kapacity v závodě Kvasiny rozšířeny a modernizovány. Vedle nově zprovozněné svařovny pro výrobu nového Superbu byly rozšířeny i další výrobní haly a výrobní plochy.

S výrazným designem, nepřehlédnutelnými technickými kvalitami a velkorysou nabídkou prostoru definuje nová ŠKODA Superb měřítka ve střední třídě.
​„Těší nás, že se produkce rozjíždí. Zahájení výroby nového Superbu je pro celou značku a zejména pro závod v Kvasinách skvělý a emotivní moment. Výroba tohoto fantastického automobilu je dokladem vysoké kompetence tohoto závodu a jeho zaměstnanců,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast výroby a logistiky.

Pro zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Superb byly v Kvasinách vynaloženy značné investice do nových výrobních technologií, montáže a logistických ploch. Jen do nové svařovny směřovalo celkem 1,7 miliardy korun. V následujících letech plánuje ŠKODA AUTO další rozšiřování závodu.

Zcela nově vyvinutá ŠKODA Superb, která představuje revoluci designu značky, vyniká mimořádnou nabídkou prostoru a komfortu. Díky využití inovativní koncernové techniky MQB dosahuje špičkový model značky ŠKODA ve své třetí generaci nové úrovně bezpečnosti, konektivity a ekologie a posunuje se k horní hranici automobilové střední třídy. Objednávky na nový Superb přijímají prodejci v ČR od 10. března. Na trh přijde tento model v červnu letošního roku.

ŠKODA Superb představuje od roku 2001 vrchol modelové palety značky ŠKODA. Dosud dodala automobilka svým zákazníkům více než 700.000 vozů ŠKODA Superb první a druhé generace. Tím se tento model stal jedním z nejoblíbenějších vozů střední třídy.

Závod ŠKODA AUTO v Kvasinách, který je jedním ze tří výrobních závodů v České republice, aktuálně zaměstnává zhruba 4.500 zaměstnanců. Závod je tak jedním z největších průmyslových zaměstnavatelů v Královéhradeckém kraji. Vedle modelu Superb zde ŠKODA vyrábí ještě vozy Roomster a Yeti. V roce 2014 bylo v Kvasinách vyrobeno 166.200 vozů značky ŠKODA.

Autodoplňky ŠKODA

© 2014 - 2022 Copyright


Tato stránka používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. POKUD S TÍM NESOUHLASÍTE TENTO WEB NEPOUŽÍVEJTE! Další informace

like