A je to venku: Nová Škoda Superb!

Nový Superb bude mít měnitelné podsvícení interiéru a dva deštníky.

Panoramatická střecha:

Nejsilnější benzín 2 výfuky, 0-100Km 5,8s!

Interier:

Působivá světová premiéra nejlepšího vozu ŠKODA všech dob. Nová generace modelu Superb se dnes v pražském Fóru Karlín poprvé představila před početným obecenstvem. Nový Superb znamená revoluci v designu značky. Bohatá nabídka prostoru, inovativní asistenční systémy pro větší bezpečnost, ohleduplnost k životnímu prostředí, komfort, výkonné agregáty splňující normu EU 6 a pro značku ŠKODA typické „Simply Clever” detaily posouvají vlajkovou loď značky na horní hranici střední třídy. Nový Superb je ve zkratce nejlepší vůz ŠKODA všech dob, představuje vrchol největší modelové ofenzívy v dějinách automobilky.
​Předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland u příležitosti premiéry nové generace modelu ŠKODA Superb řekl: „S tímto automobilem vstupuje značka ŠKODA do nové éry. V uplynulých letech jsme naši modelovou paletu obnovili a rozšířili. Nová ŠKODA Superb dokazuje své výjimečné postavení ve střední třídě. Po technické i výtvarné stránce dosahuje špičkové úrovně, dokumentuje současné postavení společnosti ŠKODA AUTO a napovídá mnohé o budoucích ambicích značky. Tento skvělý automobil nadchne pro značku ŠKODA nové zákazníky ze soukromé i podnikatelské sféry.“

Světová premiéra nové generace modelu ŠKODA Superb se konala dnes za účasti zhruba 800 významných hostů z celého světa ve Fóru Karlín v Praze. Vedle zástupců světových médií přivítala společnost ŠKODA AUTO i zástupce z koncernu Volkswagen, ze ŠKODA AUTO i představitele politického, ekonomického a společenského života. „Hvězdou“ večera byla nová ŠKODA Superb. První veřejné představení nové vlajkové lodi značky ŠKODA bylo působivě doplňeno vystoupením věhlasné České filharmonie, která premiérově uvedla „Symfonii Superb“. Dalšími vrcholnými okamžiky večera byla vystoupení americké soulové legendy Chaka Khan a dánské zpěvačky Aury Dione.

Třetí generace modelu Superb navazuje na úspěšnou historii vrcholného modelu palety značky ŠKODA. Dosud bylo zákazníkům dodáno více než 700 000 vozů Superb první a druhé generace.

Elegance, síla, dynamika – revoluční ŠKODA design

Nová ŠKODA Superb svým novým designem dokazuje emocionální sílu značky a uvádí přitom do sériové výroby tvary designové studie „ŠKODA VisionC“. „Rozvor narostl o 80 mm a současně se přední převis zkrátil o 61 mm. Tato nová architektura dodává vozu na přitažlivosti a dynamice,“ říká šéfdesigner ŠKODA AUTO Jozef Kabaň. Nově vyvinutý Superb současně přijíždí s ještě vyšší funkčností a prostorností.

Příď vozu vyzařuje sílu a sebevědomí. Výrazná maska chladiče, ostře řezané světlomety a níže protažená architektura přídě opticky přidávají vozu na šířce. Kapotu charakterizují výrazné prolisy. Dynamickou eleganci vyzařuje i boční pohled. Ostrá Tornádo linie vůz prodlužuje a společně s dalšími plochami umocňuje působivý kontrast světla a stínu. Úzké sloupky, ostře řezané linie oken a mírně se svažující střecha dodávají vozu dojem luxusního kupé. Exkluzivní vzhled automobilu zvýrazňují také velká kola a mohutné blatníky.

Sebevědomá a mohutná je i záď. Také zde je kladen důraz na horizontální orientaci. Dvoudílné, široké a zároveň nízké zadní svítilny jsou standardně vybaveny technikou LED a samozřejmě se v nich uplatní pro vozy ŠKODA typický světelný pruh ve tvaru písmene C. Brilantním detailem koncových svítilen jsou elementy odkazující na český křišťál. Výrazným prvkem je i ostrý prolis pátých dveří. Designové prvky exteriéru pak pokračují i ve zcela nově navrženém interiéru. Patří mezi ně zdůraznění horizontálních linií, díky kterým už tak velmi prostorný interiér navozuje ještě velkorysejší dojem. Výrazné tvary, vysoká kvalita zpracování a použití prvotřídních materiálů působí velmi hodnotně.

Upgrade: Komfort a prostor v nové dimenzi

Oproti předchozí generaci se nabídka prostoru v novém modelu Superb ještě vylepšila. Řidič a spolujezdec si užívají o 39 mm větší šířku ve výšce loktů a více místa nad hlavou. Vskutku „královská“ je nabídka prostoru na zadních sedadlech. Prostor před koleny (157 mm) a nad sedákem (980 mm) je výrazně větší než u kteréhokoli jiného modelu v tomto segmentu. Šířka ve výšce loktů na zadních sedadlech vzrostla o 69 mm. Nejlepší hodnotu v segmentu nabízí také zavazadlový prostor, který překvapí objemem 625 litrů, což je o 30 litrů více než u druhé generace.

Jako první model značky nabízí nová ŠKODA Superb adaptivní podvozek Dynamic Chassis Control (DCC) včetně volby jízdního profilu Driving Mode Select. Nabídka nových systémů klimatizace je završena novinkou v podobě třízónové automatické klimatizace Climatronic, která zajišťuje nejlepší kvalitu a teplotu vzduchu v celém interiéru. Zákazníci si mohou objednat elektricky ovládanou panoramatickou výklopnou a posuvnou střechu. Pro zimní období jsou k dispozici nezávislé topení, vyhřívaná sedadla, čelní sklo vyhřívané průhlednou pokovenou vrstvou a vyhřívané trysky ostřikovačů. Dešťový a světelný senzor zajišťuje automatické spínání stěračů a dle potřeby přepíná mezi světlem pro denní svícení a potkávacím světlem.

Namísto jednoho deštníku v levých zadních dveřích se nyní deštník nachází v obou předních dveřích. Mimořádně komfortní jsou nové elektricky ovládané páté dveře, které lze doplnit o tzv. virtuální pedál. Elektrické páté dveře a virtuální pedál jsou funkčně propojeny se systémem automatického zamykání a startování KESSY. Nový Superb disponuje nejnovější generací systému Park Assist pro automatické parkování a vyjíždění. Poprvé je tento vůz vybaven také zadní parkovací kamerou (Rear View Camera). Klasickou manuální ruční brzdu nahrazuje standardně dodávaná elektrická parkovací brzda.

Perfektní spojení

S třetí generací tohoto modelu dostává téma konektivity zcela nové rozměry. Zákazníci si mohou vybrat mezi čtyřmi novými infotainment systémy na bázi řady zařízení MIB (Modularer Infotainment-Baukasten — modulární stavebnice infotainment systémů) koncernu Volkswagen. Vrcholná verze Columbus disponuje na přání novým integrovaným vysokorychlostním internetovým připojením na bázi standardu LTE. Ve voze značky ŠKODA se jedná o významnou premiéru.

Superb je poprvé možné propojit s chytrým telefonem a ovládat vybrané aplikace přes displej infotainment systému. SmartLink zahrnuje rozhraní MirrorLink™, Apple CarPlay a Android Auto. Rozhraní SmartGate, vyvinuté ve společnosti ŠKODA AUTO, umožňuje odesílat vybraná data o vozidle do vlastních aplikací v chytrém telefonu a následně je využívat. S novou aplikací ŠKODA Media Command a Wi-Fi modulem, integrovaným v systému Columbus, mohou cestující poprvé obsluhovat infotainment systém i ze zadních sedadel. Sound System Canton se dvanácti reproduktory a výkonem 610 wattů promění nový Superb v koncertní sál na čtyřech kolech.

Nová dimenze „Simply Clever“

Nová ŠKODA Superb boduje v oblasti „Simply Clever“ prvků. Řidiči i dalším cestujícím ulehčuje život až 29 „Simply Clever“ řešení, z toho 23 řešení se v modelové řadě Superb objevuje poprvé, deset z nich je dokonce úplnou novinkou pro vozy značky ŠKODA. Mezi nová „Simply Clever“ řešení patří i praktické prvky výbavy jako mechanicky sklopné tažné zařízení, dvě místa na uchycení tabletů vzadu, USB-konektor a 230V zásuvka pro cestující na zadních sedadlech, odkládací přihrádka pro tablet v Jumbo boxu mezi předními sedadly, speciální držák na PET láhev o objemu 0,5 litru umožňující její pohodlné otevření jednou rukou, nebo přihrádka pro reflexní vestu ve všech čtyřech dveřích. Do obou předních dveří a obou zadních dveří se nyní vejde po jedné láhvi o objemu 1,5 litru. Variabilitu interiéru zvyšuje i možnost sklopit opěradla zadních sedadel ze zavazadlového prostoru. Zcela vpřed je možné sklopit také opěradlo sedadla spolujezdce. Nové cargo elementy zajistí předměty uložené v zavazadlovém prostoru proti volnému pohybu. Standardně je nový Superb vybaven škrabkou na led ve víčku palivové nádrže. Ve výbavě jsou dále odkládací síťové kapsy na vnitřních stranách předních opěradel, vyjímatelná LED svítilna v zavazadlovém prostoru a ochrana před načerpáním nesprávného paliva.

Maximální efektivita

Nové motory modelu Superb nabízí až o 30 procent nižší spotřebu a emise CO2. Varianta GreenLine má spotřebu pouhých 3,7 l/100 km a emise 95 g CO2 /km. Hmotnost vozu byla snížena až o 75 kg, vylepšena byla také aerodynamika. Na skvělé jízdní dynamice se významnou měrou podílí až o 20 procent vyšší výkon motoru, karoserie se sníženým odporem vzduchu a nižší hmotnost vozu.

Nová ŠKODA Superb je vybavena přeplňovanými motory s přímým vstřikem paliva na bázi konstrukce MQB. Zákazníci si mohou vybrat mezi pěti benzinovými motory TSI a třemi naftovými motorizacemi se vstřikováním common-rail. Všechny agregáty splňují emisní normu EU 6 a jsou sériově vybaveny systémem Start-Stop a rekuperací brzdné energie. Benzinové motory pokrývají výkonové spektrum od 92 kW (125 k) do 206 kW (280 k). Spektrum naftových agregátů sahá od 88 kW (120 k) do 140 kW (190 k).
S výjimkou základní benzinové motorizace jsou pro všechny agregáty k dispozici moderní dvouspojkové převodovky DSG. Čtveřice motorů je v nabídce i s nejvyspělejší variantou pohonu všech kol na bázi spojky Haldex 5. generace.

Bezpečnost bez kompromisů

Nová ŠKODA Superb zaujme špičkovou úrovní bezpečnosti. Nový Superb je standardně vybaven systémem elektronické kontroly stability ESC včetně multikolizní brzdy, pro země Evropské unie pak také systémem Front Assist s funkcí nouzové brzdy City, elektronickou kontrolou tlaku vzduchu v pneumatikách, sedmi airbagy, pěti tříbodovými bezpečnostními pásy se signalizací zapnutí a bezpečnostními hlavovými opěrkami. Na přání může být vůz vybaven také zadními bočními airbagy. Součástí standardní výbavy je dále XDS+, tj. funkce elektronické uzávěrky diferenciálu, od výbavy Ambition navíc také Speedlimiter.

Volitelně může být nový Superb vybaven řadou asistenčních systémů. Adaptivní tempomat Adaptive Cruise Control (ACC) udržuje vůz v bezpečné vzdálenosti od vozů jedoucích před ním. Rozšířená funkce Crew Protect Assist „připraví“ vůz a jeho posádku na hrozící nehodu. S udržením vozu v jízdním pruhu pomáhá systém Lane Assist. Systém Traffic Jam Assist, který je pro značku ŠKODA novinkou, zvyšuje bezpečnost při jízdě v koloně a dopravních zácpách. Není-li řidič náhle schopen jízdy, nový systém Emergency Assist vůz automaticky zabrzdí až do úplného zastavení.

Zcela nový systém Blind Spot Detect pomáhá řidiči při přejíždění z pruhu do pruhu díky varování před vozidly, která se nacházejí v mrtvém úhlu zpětného zrcátka. Součástí systému Blind Spot Detect je funkce Rear Traffic Alert pro vyjíždění z příčného parkovacího místa, která se u značky ŠKODA objevuje poprvé. Driver Alert sleduje bdělost řidiče, varuje před hrozící únavou a snaží se jí předejít navržením přestávky při řízení. Systém Travel Assist s rozpoznáváním dopravních značek, který je pro model ŠKODA Superb k dispozici poprvé, řidiče průběžně informuje o aktuálním dopravním značení.

Přední světlomety vozu jsou vybaveny buď halogenovými žárovkami, nebo bi-xenonovými výbojkami a funkcí AFS a LED svítilnami pro denní svícení. Na přání dodávaný asistent dálkových světel (Light Assist) automaticky přepíná mezi potkávacími a dálkovými světly. K dispozici je také zcela nový systém Smart Light Assist s dynamickým odstíněním dálkových světel. Na zádi nové generace modelu Superb standardně svítí výrazné LED svítilny, v nárazníku je umístěna navíc dvojice úzkých odrazek.

Maximální stabilitu jízdy i na náročnějším povrchu propůjčuje novému modelu Superb zcela nově vyvinutý podvozek s přední nápravou typu MacPherson a víceprvkovou zadní nápravou.

Motory/engines:

Autodoplňky ŠKODA

© 2014 - 2022 Copyright


Tato stránka používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. POKUD S TÍM NESOUHLASÍTE TENTO WEB NEPOUŽÍVEJTE! Další informace

like