Prezident Miloš Zeman navštívil výrobní závod ŠKODA AUTO v Kvasinách

Významné návštěvy se dočkal výrobní závod ŠKODA AUTO ve východočeských Kvasinách. Prezident České republiky Miloš Zeman se svou delegací si přijel prohlédnout druhý největší závod automobilky, ve kterém se již brzy začne vyrábět nová generace modelu Superb. Setkal se také s vedením ŠKODA AUTO a zúčastnil se diskuze se zaměstnanci. V souvislosti s přípravou náběhu výroby nového modelu Superb byla zprovozněna nová svařovna a další výrobní prostory. Práci zde získá až 1 300 osob a do roku 2018 bude závod opouštět až 280 000 nových vozů ročně.

​„Návštěva prezidenta republiky Miloše Zemana ve východočeském výrobním závodě v Kvasinách je důležitým signálem o významu společnosti ŠKODA AUTO nejen pro region, ale i pro celou českou ekonomiku,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast řízení lidských zdrojů. „Spolu s rozšířením závodu v Kvasinách dojde k rozsáhlým investicím a vzniku mnoha pracovních míst. Významnou zásluhu na tom mají podnikové odbory KOVO, za což i jim právem patří velký dík,“ dodává Wojnar.

Prezident Miloš Zeman se svou delegací spolu s hejtmanem Královéhradeckého kraje Lubomírem Francem dnes navštívili výrobní závod v Kvasinách. Se zájmem se seznámili s novou generací modelu Superb. Při té příležitosti prezident republiky potvrdil, že se na nový vůz již velmi těší. Stane se totiž prvním uživatelem nového vozu ŠKODA Superb v České republice. Na programu bylo dále setkání se zástupci vedení společnosti ŠKODA AUTO a s odbory KOVO, součástí byla i diskuze se zaměstnanci kvasinského závodu.

Hlavním tématem diskuzí bylo připravované rozšíření výroby a chystané investice v závodě ŠKODA AUTO v Kvasinách. Automobilka zde v následujících letech plánuje investovat více než 7,2 miliardy korun. Vedle nově zprovozněné svařovny, která bude využívána k výrobě nového modelu Superb, dojde k rozšíření výrobních hal a výrobních ploch. Kromě již zmíněného modelu Superb a jeho varianty Superb Combi se zde vyrábí také SUV Yeti a model Roomster. V následujících letech se rovněž počítá s výrobou dalších modelů. V souvislosti s navyšováním výrobních kapacit počítá společnost ŠKODA AUTO s vytvořením až 1300 nových pracovních míst. Další stovky míst by v regionu mohli vytvořit dodavatelé. 

Návštěva hlavy státu potvrzuje význam společnosti ŠKODA AUTO pro českou ekonomiku. Není to přitom v uplynulých 12 měsících poprvé, kdy výrobní prostory největší české automobilky navštívili vysocí političtí představitelé. V květnu minulého roku zavítali na společnou návštěvu závodu v Mladé Boleslavi společně český prezident Miloš Zeman se svým německým protějškem Joachimem Gauckem.
 

ŠKODA AUTO je v současnosti největším českým exportérem, průmyslovým podnikem s největším obratem ve střední Evropě. V prosinci loňského roku byla podvacáté vyhlášena Exportérem roku. V roce 2013 dodala automobilka do zahraničí zboží a služby v hodnotě přes 220 miliard korun. To odpovídá zhruba osmiprocentnímu podílu na celkovém objemu exportu České republiky. ŠKODA AUTO je navíc jedinou automobilkou, která vozy v České republice nejen vyrábí, ale i vyvíjí. Od roku 1991 přitom společnost v České republice investovala více než 280 miliard korun, nepočítaje v to plánované investice v Kvasinách. Automobilka celosvětově zaměstnává 25 800 pracovníků, desetitisíce dalších pak početní dodavatelé.

Prezident České republiky Miloš Zeman si v Kvasinách prohlédl novou generaci modelu ŠKODA Superb. Při té příležitosti prezident republiky potvrdil, že se na nový vůz již velmi těší.

Tagy: 

Autodoplňky ŠKODA

© 2014 - 2022 Copyright


Tato stránka používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. POKUD S TÍM NESOUHLASÍTE TENTO WEB NEPOUŽÍVEJTE! Další informace

like