TOP 4 zimní pneumatiky pro Škodu Superb

zimní pneumatiky pro Škodu Superb

Jak vybrat v záplavě výrobců a dezénů tu správnou pneumatiku? Přeci jen v rozměru 205/55 R16 se vyrábí pěkně široká škála pneumatik. Vybrali jsme pro vás top 4 zimní pneumatiky pro vozy střední třídy, tedy ideální šestnácti-palcový rozměr pro Škodu Superb.

Nokian WR D3

Nokian je finský výrobce známý kvalitními pneumatikami, které výborně zvládají náročné zimní podmínky. Dezén WR D3 se začal vyrábět již v roce 2011 a od té doby si drží přední pozici mezi zimními pneumatikami. V testu zimních pneumatik 2014 od Auto Europa Clubu se umístil na první příčce.

Nokian si drží vysoký standard. Pneumatika si dokáže skvěle poradit s proměnlivými a nevyzpytatelnými zimními podmínkami. Její vlastnosti jsou komplexní a vyvážené, nejlepšího výkonu dosahuje na sněhu a suché vozovce, solidní výkon drží i na vozovce mokré.

Na první pohled pneumatika zaujme směrovým dezénem s výrazným šípovitým prořezáváním. Lamely včleněné mezi drážky zajišťují stabilitu na vozovce pokryté sněhem. Nokian však více vsadil na nebezpečí vyplývající z rozbředlé směsky sněhu a vody. Díky technologii Slush Blower je odvod přebytečné vody rychlejší a snižuje se riziko aquaplaningu a slushplaningu.

Přehled charakteristik zimní pneumatiky Nokian WR D3:

-  směrový dezén s výrazným šípovým vzorem, který zajišťuje ochranu proti aquaplaningu

-  jistota v zimě – bezpečnost a ovladatelnost, stabilita v proměnlivých podmínkách

-  vysoký kilometrový nájezd

-  na pneumatice se nachází indikátor opotřebení

-  výborné chování na sněhu, mokru i suchu

Nokian WR D3

 

Goodyear Ultragrip 9

Novinka z dílny Goodyear aspiruje na pozici jednoho z favoritů této sezony. Model Ultragrip 9 navazuje na předchozí úspěšné dezény Ultragrip 8 a Ultragrip 7+. Goodyear vytvořil vyváženou pneumatiku, která posunuje výkonnostní hranice svých předchůdců. Výsledkem je pneumatika s kratší brzdnou dráhou a větší výdrží.

Základem pneumatiky je vylepšená směs pryže a inovativní dezén, který se vyrábí dokonce ve dvou provedeních. Směs pneumatiky je obohacena o pryskyřice a rostlinné oleje, výsledkem čehož je nižší valivý odpor a řidič si také může užít benefitu snížené hlučnosti. Dezén je strukturován tak, aby se flexibilně přizpůsobil měnícím se zimním podmínkám. To znamená, aby se lamely sevřely a přilnuly na vozovce pokryté sněhem a aby dostatečně odváděly přebytečnou vodu na sněhové břečce.

Zimní pneumatika Goodyear Ultragrip 9 staví na tradici a mnoha letech zkušeností:

-  vyrovnané vlastnosti na sněhu, ledu nebo mokru

-  vylepšená směs je šetrná vůči spotřebě paliva

-  menší opotřebení pneumatiky díky nižšímu tření

-  vyšší odolnost proti aquaplaningu

-  lepší ovladatelnost na ledu a kratší brzdná dráha na namrzlé vozovce

Goodyear Ultragrip 9

Continental ContiWinterContact TS 850

Pneumatika Continental ContiWinterContact TS 850 se vyrábí od roku 2012 a stala se za tuto krátkou dobu doslova legendou. Od svého uvedení na trh se drží v čelech testů a žebříčků nejlepších pneumatik. V roce 2012 a 2013 zvítězila v testech ADAC, letos se stala jasným vítězem testů ÚAMK. Za zmínku ještě stojí skutečnost, že při testech pneumatik v rozměru 205/55 R16 předčila pneumatika své konkurenty ve všech podstatných kategoriích, tedy v záběru na mokru, vozovce pokryté sněhem a brzdné dráze.

Continental ContiWinterContact TS 850 je prémiové obutí pro náročné řidiče. Kvalita zde hraje hlavní roli, a proto pneumatika splňuje nejnáročnější nároky. Vyniká krátkou brzdnou dráhou a vynikající adhezí na vozovce. Její předností je spolehlivost a stabilita za jakéhokoliv počasí. Řidiči, kteří toto obutí již vyzkoušeli, si pochvalují zejména perfektní přilnavost, tichost a stabilitu. Kromě toho se může řidič těšit ze směsi pneumatiky, díky níž pneu vykazuje nízký valivý odpor a nízké opotřebení. Pneumatika je tak kombinací ideálních vlastností.

Proč doporučit zimní pneumatiky Continental  ContiWinterContact TS 850:

- propracovaná konstrukce – směrový dezén s důmyslným systémem lamel

-  směs pneumatiky, která přispívá k nízkému valivému odporu a delší životnosti

-  stabilita a bezpečnost

Continental  ContiWinterContact TS 850

Dunlop SP Winter Sport 4D

Na závěr se podíváme na pneumatiku SP Winter Sport 4D, za kterou stojí významný hráč na trhu – výrobce Dunlop. Dunlop SP Winter Sport 4D je nástupcem úspěšného modelu Dunlop SP Winter Sport 3D. Byla uvedena na trh již v roce 2011 a lze tak mluvit o stálici. V letošním testu magazínu Auto Motor und Sport se pneumatika umístila na vynikajícím třetím místě.

Jedná se o pneumatiku se směrovým dezénem, která nepostrádá ani 3D lamely. Rozdíl oproti předchozímu modelu a konkurenčním dezénům spočívá ve využití vodorovných drážek a také implementací drážek ve tvaru písmene V do středu dezénu, kde protínají hlavní dezénové bloky. Toto konstrukční řešení umožňuje pneumatice spolehlivý záběr na sněhu, protože se může zakousnout do sněhové vrstvy. Na mokré vozovce je naopak přebytečná voda vytlačována rychle ven.

Pozornosti by určitě nemělo uniknout vynikající hodnocení na suchu, kde pneumatika předčila své konkurenty.

Souhrn klíčových vlastností zimních pneumatik Dunlop SP Winter Sport 4D:

- tichá pneumatika

-  nízké opotřebení

-  řidičský komfort – výborně tlumí nárazy

-  vyrovnaný výkon – vynikající na sněhu, ale také na suchu

-  nízká hmotnost pneumatiky

Dunlop SP Winter Sport 4D

Autodoplňky ŠKODA

© 2014 - 2022 Copyright


Tato stránka používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. POKUD S TÍM NESOUHLASÍTE TENTO WEB NEPOUŽÍVEJTE! Další informace

like

auto